domingo, 29 de noviembre de 2009

TREBALLEM L'EDUCACIÓ PER AL CONSUM


Ara que ja s'acosta el fred, el Nadal ja està a la cantonada, i la compra massiva de regals està a punt d'explotar...Crec que es un dels millors moments per recapacitar i pensar amb el cap a l'hora de fer la carta als Reis Mags. Primer de fer la carta als Reis ens hem de formular les tres preguntes bàsiques: què té? què vol? i què necessita? És important que els joguines siguin escollides a consciència, ajudant als més menuts i no tan menuts a escollir-les tenint en compte la seva edat, gustos i interessos, les seves necessitats i capacitats.
No ens hem de deixar influenciar per la publicitat ja que sobint hi ha una manca de realisme utilitzant efectes especials, l'exageració de la mida i de la mostra de peces inexistents en la joguina que ens estàn venent...
Hem de pensar que l'excés de joguines és perjudicial per els infants. No importa la quantitat, sinó la qualitat, triant una joguina resistent i que pugui ser reutilitzada per altres infants. Hem de treballar l'educació per al consum des de ben petits, ja que l'habit del consumisme a edats primarenques es pot generar com un hàbit en l'infant i arrartrar-ho a l'edat adulta en altres àmbits, creant una societat consumista. Crec que és molt important transmetre aquests valors als infants i a les seves families!!!!!!
Alguns enllaços d'interés:

No hay comentarios:

Publicar un comentario